mimmiochtroja

20 juli 2012

Kategori: Hund

Hallåå! :) Dagen idag, har varit toppen! Vi började med sovmorgon då vi båda var lite trötta efter igårkväll, en springtur blev det innan jag drog iväg för lite biljard med vänner på Biljardpalatset. Vi gick en liknande runda idag som vi hade gått igår, men vi var ute lite längre, kanske 1h 30min. Troja skötte sig bra, vi tränade lite allt möjligt och traskade på i värmen, vilket väder!!
 
I lägenheten har vi idag fått nya garderober och därför har det varit lite stök hemma, men efter lunch så drog vi iaf iväg och handlade lite godis och bajspåsar innan vi mötte upp våra vänner Suzanne och schäfern Dennis. En liten playdate och ett bra träningspass för våra hundar. Det var på freestylekursen i våras som vi sågs, och passande nog bor vi båda i stan så det är smidigt att ses. Troja och Dennis är lika på många vis (och olika på minst lika många...) och det är kul att se och jämföra dom. Något som gladde mig var att Dennis dessutom var ganska tuff i leken och inte blev alltför obekväm och passiv i leken med Troja som är väldigt intensiv. Språkkunskaperna är inte på topp hos Troja och därför är varenda fungerande hundkompis vi kan hitta en fin gåva! Vi promenerade i vilket fall på Gärdet och Djurgården, där bus och träning varvades, kul! Att jag nu har en mycket trött hund är ett plus i kanten <3
 

19 juli 2012

Kategori: Hund

SEMESTER! Wohoo, vad skönt! Efter jobbet åkte jag hem och fann till min glädje att vårt designade hundhalsband hade kommit! Det andra från MINX. Jag är verkligen toknöjd över båda halsbanden därifrån, det första är flickigt och sött medan det andra är lite tuffare... Rosa, lila och turkost är det!

Vi tog en premiärprommis i det nya halsbandet ner till Humlan, förbi Svampen och ner längs med strandvägen till Narvavägen när vi svängde hemmåt igen. fint väder, mycket folk i rörelse och en duktig hund. Nöjd och glad matte... Nu har vi precis ätit vattenmelon på den soliga balkongen och chillar lite medan jag klurar på vad vi ska hitta på härnäst.
 
 

Angående Trojas hälsa

Kategori: Allmänt

Troja har under de senaste veckorna varit hos veterinär flertalet gånger, med anledning av trötthet och stelhet. Jag har inte kunnat sätta fingret på vad felet har varit men blodprov, urinprov och undersökningar har gjorts och vi hoppas att man kan komma fram till vad som är fel, om något är fel, och vad som går att göra åt saken.
 
Fästingburen sjukdom samt urinvägsinfektion uteslöts. Ett andra blodprov visade att allt inte stod rätt till med bukspottskörtel och Troja ordinerades fettsnål kost tills vidare. Detta i kombination med fortsatt hänsynstagande till hennes dåliga njurvärden gjorde att vi fick kompromissa men på samma foder samt inte mycket vid sidan av kunde vi lösa det. Efter ultraljudsundersökning hoppades vi på att få svar på huruvida bukspottskörteln var inflammerad eller om det fanns någon tumör - de kunde inte se något sådant alls. Nu skickas resultatet till Nacka djurklinik där jakten på källan till trötthet (som ska vara sällsynt på min boxer) fortsätter!
 

18 Juli 2012

Kategori: Hund

Hey! Back on track, bättre sent än aldrig.
 
Idag har jag inte ägnat lika mycket tid åt hund som jag brukar, utan Troja har fått hänga med pappa, mamma och bror under dagen. Jag jobbade morgonpass hos mamma och på eftermiddagen hade jag dubbel körlektion innan bror och jag gick till gymmet. Efter middag på grillen och mellanlandning i soffan drog vi i alla fall ut på en liten promenad, jag och bästa Troja.
 
Så som det kändes idag, det är så det ska kännas att ha hund! Glädje, humor och smidighet. Troja uppförde sig bra och lyssnade samt var uppmärksam på mig utan att för den del gå klistrad vid min sida. Hundmötena gick strålande! Skvaller på olika nivå beroende på avstånd mm, samt förstärkande och vägledande träning. Något som gjorde mig extra glad var att vi tog oss igenom ett klurigare möte, med en intensiv och stirrande hund, på ett behagligt sätt utan att bli osams. Vid sidan av hundmötesträningen ägnade vi oss åt att öva lite freestyle, rallylydnad och ordkunskap/uppgifter med hjälp av miljön.
 
Efter en kopp te är det dags att krypa till sängs, det är ju en dag imorgon också. En tidig sådan dessutom.